
گزارش استارتاپ تریگر شش
ششمین رویداد استارتاپ تریگر از یکشنبه ۱۵ اسفند تا جمعه ۲۰ اسفند به مدت ۶ روز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. در ابتدای هر برنامه افراد توضیحاتی دربارهی این رویداد ارائه دادند. سپس اساتید محترم دربارهی شناخت و روشهای برطرف کردن نیازها، چالشهای پیش روی هر کسبوکار و موضوعهایی که دانشجویان برای راهاندازی و پیشرفت در کارهای خود به آن نیاز دارند، سخنرانی کردند. نکات مهمی که از این مجموعه سخنرانیها حاصل شد برای شرکتکنندگان بسیار راهگشا بود. گزیدهای از مطالب مطرح شده بدین شرح است:
جناب آقای علی اکبر فایق، متخصص در حوزهی بازاریابی، برندینگ و فروش بر اهمیت جهتگیری در استارتاپها تاکید داشتند. ایشان فرمودند: آمارها نشان میدهد حداقل سه تیم به طور همزمان بر روی ایدهی مشابه شما کار میکنند در حالی که شما از آن اطلاعی ندارید. در نتیجه مهم این است که شما بر روی اصل مطلب متمرکز شوید تا بتوانید محصول را سریعتر به دست مشتری برسانید. برای فروش محصول شناسایی بازار هدف بسیار مهم است و سه ویژگی که در انتخاب بازار از اهمیت ویژهای برخوردار هست عبارت اند از:
۱- حجم بازار بزرگتر ۲- توانایی نفوذ به بازار ۳- قابلیت گسترش بازار مورد نظر و امکان ورود به سایر بازارها در مراحل بعدی
مهندس فایق بر روی تیمسازی تاکید فروان داشتند و مهمترین اصل در بازاریابی را خلاقیت میدانستند.

جناب آقای اکبری مدیر بازاریابی شرکت امیتیدا در مورد اهمیت برنامهریزی و استفاده از ابزارهای مناسب و به روزرسانی مداوم صحبت کردند و توسعه و ارتقای مداوم را رمز موفقیت استارتاپها دانستند. ایشان فرمودند: مزیت رقابتی هیچگاه دایمی نیست و لازم است سازمانها همواره به فکر ارتقای خود باشند. همچنین موضوعات مهمی که دانشجویان میتوانند بر روی آنها کار کنند عبارتند از:
حملونقل، امنیت در فضای مجازی، هوش مصنوعی و …
جناب آقای عطا افتخاری، مدیرواحدprivate equity شرکت تأمین سرمایهی لوتوس پارسیان شرایط ایجاد یک تجارت موفق را یک ایدهی خوب، تشکیل تیم مناسب و سرمایه میدانستند. نکاتی که شرکتهای سرمایهگذار به آن توجه میکنند شامل موارد زیر است:
برای جذب حمایت مالی نیاز به یک برنامهی مدون و دقیق و هم چنین محصول اولیه و اعلام نیاز برای سرمایه است. شرکتها هر برنامه را راستیآزمایی میکنند پس لازم هست توافقنامهی سهامداران بین سرمایهدار و فرد به گونهای باشد که حقوحقوق هر یک مشخص شود که این حدوداً ۴ یا ۵ ماه طول میکشد. تیم برای سرمایهگذار خیلی مهم هست و اگر تیم خوب باشد اما ایده خوب نباشد سرمایهگذار امیدوار است که همین، سبب ارتقای ایده شود. اندازهی بازار ایده خیلی مهم است و سرمایهگذار جذب ایدههایی با بازار بزرگ میشود و نکتهی آخر مربوط به نحوهی خروج سرمایهگذار از سرمایهگذاری است که او درنهایت بتواند سهامش را بفروشد.
ایشان در انتها به مقایسهی فضای سنتی و جدید سرمایهگذاری و تفاوتهای آن پرداختند.
در این رویداد پس از اتمام سخنرانی هر دو نفر از مهمانها شبکهسازی و پذیرایی انجام شد. سپس در بخش پایانی روز چهارم، افراد با شناختی که در جلسات ملاقات سریع (fast meeting) از سوابق و تواناییهای یکدیگر بدست آوردهبودند همتیمیهای خود را از بین شرکتکنندگان انتخاب کردند و تیم خود را تشکیل دادند و با انتخاب سرپرست و تعیین دقیق عنوان ایدهیشان برای شروع رقابت نهایی در روز آخر این رویداد آماده شدند.

ششمین روز رویداد استارتاپ تریگر در روز ۲۰ اسفند ماه از ساعت ۸ تا حدود ۱۸ برگزار شد. در این روز پس از پذیرش و صرف صبحانه تیمها مشغول به کار شدند و به آمادهسازی فایلهای ارائه خود تا ظهر این روز پرداختند و پس از استراحت و صرف ناهار نوبت به داوری نهایی رسید. از هر تیم یک نفر به مدت پنج دقیقه صحبت کرد. سپس داوران پرسشهای خود را به مدت ده دقیقه مطرح کردند و اعضای تیم به آنها پاسخ دادند. از میان شش داور، سه داور در حوزهی مالی و سه داور در حوزهی حملونقل حضور داشتند که اسامی آنها به این شرح بود:
داوران ششمین دورهی رویداد استارتاپ تریگر در حوزهی حملونقل:
- دکتر امید تیتیدژ، استاد حملونقل دانشگاه مازندران
- مهندس سعید دهقانی، مدیر عامل مانا رایکا
- دکتر سمیرا صادقی، استاد دانشکدهی مهندسی صنایع دانشگاه شریف
داوران ششمین دورهی رویداد استارتاپ تریگر در حوزهی مالی:
- مهندس علی تیموری، مدیر عامل شرکت تامین سرمایهی لوتوس پارسیان
- دکتر امیر سیدی، مشاور مدیر عامل شرکت تامین سرمایهی آرمان
- مهندس پیمان اکبری، کارشناس ارشد شبکه و زیر ساخت شرکت ایران ارقام
در مراسم اختتامیه ابتدا مهندس سعیده دهقانی دبیر رویداد، روی صحنه آمدند و پس از صحبتی کوتاه از تمامی داوران، کادر اجرایی و … تشکر و قدردانی کردند. در ادامه فیلم کوتاهی از عکسهای گرفته شده در این شش روز پخش شد. سپس دکترامیدتیتیدژ برای خواندن بیانیهی هیات داوران در حوزهی حملو نقل روی صحنه آمدند و گفتند: این رویداد درواقع یک شروع و آغاز است. سپس تیم شایستهی تقدیر و تیم برگزیده در حوزهی حملونقل را به ترتیب تیم parkkoo و تیم kidgo اعلام کردند. تیم برگزیده مبلغ ۲.۵ میلیون و حمایت شتاب دهندهی شریف را کسب کرد.

به همین ترتیب در حوزهی مالی از مهندس پیمان اکبری برای خواندن بیانیهی داوران دعوت شد. ایشان نیز ضمن قدردانی از تیمهای شرکتکننده و عوامل اجرایی دربارهی پارامترهایی مانند: شناسایی مناسب ابعاد بازار، استقلالپذیری و وابستگی محدود به پارامترهای خارجی، در نظر گرفتن ابعاد مالی طرحها، تکیه بر داراییهای ملی و به حداقل رساندن سهم داراییهای فیزیکی، بهرهبرداری از هوش مصنوعی و بررسی و شناخت نقاط قوت و ضعف بازار که در داوری در نظر گرفته شدهبود، صحبت کردند. در نهایت تیم شایستهی تقدیر و تیم برگزیده در حوزهی مالی به ترتیب تیم future و تیم peak بودند.

در انتهای برنامه از برندگان و داوران و کادر اجرایی عکسهای دسته جمعی گرفته شد.
