
اولین دوره ی کارآموزی کمپ هوش مصنوعی شتابدهنده شریف به پایان رسید
اولین دورهی کارآموزی کمپ هوش مصنوعی شتابدهنده پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف – با موضوع پردازش زبان طبیعی (NLP) – پس از حدود ۱۱ هفته در تاریخ ۵ بهمن به پایان رسید. در این دوره که با همکاری شرکت عصر گویش پرداز – مجموعهای فعال در زمینه هوش مصنوعی، پردازش سیگنال و گفتار – برگزار شد، ۱۱ نفر از متقاضیان در گروه های ۲-۳ نفره مراحل مختلف دوره را پشت سر گذاشتند.
با توجه به افزایش روزافزون اقبال عمومی به سوی حوزه علوم داده و هوش مصنوعی، مجموعه شتابدهندهی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف برآن شد تا با برگزاری دورههای کارآموزی پروژه محور، به ارتقای سطح علمی و فنی افراد علاقهمند و کمتجربه در این حوزه بپردازد. از این رو بستری فراهم شد تا کارآموزان بتوانند با حمایت تیم علمی این رویداد با چالشهای یک پروژه واقعی روبهرو شوند. دادههای مورد استفاده در این دوره کارآموزی توسط هر تیم به صورت جداگانه بر روی تگهای مشخص شده از بستر وب جمعآوری شدند. کارآموزان جهت جمعآوری این دادهها با تیم منتورینگ در تعامل بودند و به صورت پیوسته بازخورد دریافت میکردند. طی چند مرحله پالایش دادهها توسط کارآموزان، دادهها به صورت جمعی اعتبارسنجی شدند و به زودی جهت انتشار عمومی در دسترس شما علاقهمندان قرار خواهند گرفت.

انتخاب کارآموزان
فرآیند انتخاب کارآموزان از تاریخ ۱۵ مهر با انتشار فراخوان ارسال رزومه آغاز گردید و طی مدت ۲ هفته بیش از ۱۳۰ رزومه دریافت و توسط مجموعه ارزیابی شد و ۲۰ رزومه برای مرحله ی مصاحبه انتخاب شدند. پس از این دو مرحله ارزیابی، از میان این افراد نهایتا ۱۱ نفر برای شرکت در اولین دوره کارآموزی کمپ هوش مصنوعی برگزیده شدند و به تیمهای کوچکتر گروهبندی شده و مشغول به فعالیت شدند. فعالیت تعریف شده برای این دوره، در ۴ مرحله فازبندی شده بود و کارآموزان موظف بودند تا این مراحل را در زمانهای تعین شده به پایان برسانند.
مراحل کار کارآموزان در این دوره به شرح زیر بوده است :
-
– فاز ۱ : جمعآوری داده
-
– فاز ۲ : استفاده از روشهای کلاسیک برای دسته بندی متون
-
– فاز ۳ : استفاده از شبکههای عصبی چندلایه
-
– فاز ۴ : استفاده از شبکههای پیش آموزش داده شده
کارآموزان در قالب ۵ تیم ۲ تا ۳ نفره به صورت گروهی، تا مهلت مشخصی روی هر فاز مشغول به کار بوده اند. با توجه به شیوع بیماری کرونا، امکان دورکاری برای افراد فراهم شده بود.
منتورینگ

در طول دوره برای پوشش ضعفهای علمی و پاسخگویی به سوالات کارآموزان، جلسات مشاوره و منتورینگ برای شرکت کنندگان برگزار شد و کارآموزان می توانستند به صورت روزانه با منتورها در ارتباط باشند و سوالات خود را با مشاوران و مسئولان دوره مطرح کنند.
تیم منتورینگ

علیرضا حاجیتبار «مدیر عامل شرکت SatPlat»
مدیر توسعه کسبوکار در شرکت عصر گویش پرداز
کارشناسی ارشد هوش مصنوعی از دانشگاه صنعتی شریف
کارشناسی مهندسی سخت افزار از دانشگاه صنعتی همدان

آرش صفری «مهندس Deep Learning و Data Analysis در شرکت Adex»
دانشجوی دکتری دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد هوش مصنوعی از دانشگاه صنعتی شریف
کارشناسی مهندسی سخت افزار از دانشگاه صنعتی شریف

اعظم ربیعی «پژوهشگر PostDoc در دانشگاه KAIST کره جنوبی»
دکتری هوش مصنوعی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات
کارشناسی ارشد هوش مصنوعی از دانشگاه صنعتی اصفهان
کارشناسی مهندسی سخت افزار از دانشگاه صنعتی اصفهان

نوشین مقصودی «دکتری هوش مصنوعی از دانشگاه صنعتی شریف»
کارشناسی ارشد هوش مصنوعی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
کارشناسی مهندسی نرم افزار از دانشگاه صنعتی شریف

محمد مهدی سمیعی «کارشناسی ارشد هوش مصنوعی از دانشگاه صنعتی شریف»
کارشناسی مهندسی نرم افزار از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
جلسات سخنرانی در حوزه NLP
یکی دیگر از برنامههای برگزار شده در این دورهی کارآموزی، جلسات سخنرانی اساتید بزرگ کشور در حوزه NLP برای کارآموزان بود. اولین ارائه با موضوع « هوش مصنوعی و کاربردهای آن» در تاریخ ۵ آذر ماه توسط جناب آقای دکتر حسین صامتی، استاد دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. دکتر صامتی در این ارائه با تاکید به اهمیت هوش مصنوعی در دنیای امروز، به صورت بنیادی به بررسی این حوزه پرداختند، سرفصلهای این ارائه در ادامه آورده شده است:
• The Evolution of Computing
• Syntactic Information
• Science vs Domain of Knowledge
• Intelligence
• Artificial vs Natural Intelligence
• Slow and Fast Thinking

دومین ارائه تخصصی با موضوع «پردازش زبان طبیعی – NLP پیشرفته» در تاریخ ۲۰ آذر ماه توسط جناب اقای دکتر حسین زینعلی، استاد دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد. ایشان در این ارائه علاوه بر طرح مفاهیم پیشرفته در حوزه پردازش زبان طبیعی، به روندهای آتی این حوزه نیز اشاره کردند. سرفصلهای این ارائه به اختصار در ادامه آورده شده است:
• ?What is Language Understandingo Applications
• o Core NLP Problem
• Data-to-Text Generation
• What is Machine Translation?
• What is Natural Language Generation?
• GPT3 Demos for NLU&NLG
• Speech Chain
• Voice Assistant Technologies
• Fundamental Methods of the Course
• Learning Paradigms

دوره دوم کارآموزی کمپ هوش مصنوعی
با توجه به استقبال گسترده از اولین دوره کارآموزی و ظرفیت محدود برای پذیرش تصمیم به برگزاری دومین دوره کارآموزی در تابستان سال ۱۴۰۰ گرفتیم. برای اطلاع از اخبار، رویداد و فراخوانهای کمپ هوش مصنوعی ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.